Εσωτερικοί χώροι  

(κενό)

Έδρα της Μονάδας είναι η πόλη της Παροικίας του Δήμου Πάρου. Στεγάζεται σε σύγχρονες και νεόδμητες κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας σε ακίνητο το οποίο έχει δωριθεί στη Μητρόπολη από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Χριστού Δάσους, Άγιος Αρσένιος για τον σκοπό αυτό. Πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή παραμονή.

 

Εσωτερικοί χώροι

Όλοι οι κοινόχρηστοι αλλά και οι προσωπικοί χώροι της Μονάδας είναι άνετοι, ευήλιοι, ευάεροι και εξοπλισμένοι με αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, σχεδιασμένοι έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση και ασφάλεια.

Δωμάτια: Οι περιθαλπόμενοι διαμένουν σε δωμάτια των δύο κλινών, εξοπλισμένα έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση, οικειότητα και ασφάλεια. Κάθε δωμάτιο έχει ατομικό μπάνιο, τηλεόραση, ψυγείο, τηλέφωνο, κεντρική θέρμανση και κλιματισμό, ατομικό αποθηκευτικό χώρο, σύστημα έκτακτης κλήσης προσωπικού, φως ασφαλείας, πυρανίχνευση-πυρασφάλεια και μπαλκόνι με θέα είτε τον προαύλιο χώρο της Μονάδας, είτε τον κόλπο της Παροικιάς.

Σαλόνια-κοινόχρηστοι χώροι: Σημείο αναφοράς στη Μονάδα αποτελεί το μεγάλο κεντρικό σαλόνι, καθώς εδώ περνούν το περισσότερο χρόνο τους οι φιλοξενούμενοι. Ευάερο, ευήλιο με άνετους καναπέδες, τηλεφωνικό κέντρο, τηλεόραση, dvd, internet wifi, συγκεντρώνει όλες εκείνες τις όμορφες προϋποθέσεις για στιγμές κοινωνικής συναναστροφής και υποδέχεται σε ατμόσφαιρα οικογενειακή κάθε επισκέπτη. Παράλληλα, σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις υπάρχουν στην διάθεση των διαβιούντων γερόντων και των επισκεπτών μικρά άνετα καθιστικά.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων: Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 250 ατόμων που διαθέτει η Μονάδα μας φιλοξενεί στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της πλήθος πνευματικών, επιμορφωτικών και εν γένει πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα συμβάλει στην πληρέστερη και αρτιότερη ποιμαντική, κοινωνική και πνευματική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Ειδικότερα, έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα συνέδρια της Μητροπόλεως, εκδηλώσεις, γιορτές με σχολεία και κατηχητικά, επιμορφωτικές ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά, χορωδίες, ενώ παράλληλα αποτελεί χώρο ομαδικής δραστηριοποίησης των περιθαλπομένων με προβολή ταινιών, χειροτεχνίες και δημιουργίες από την ομάδα ζαχαροπλαστικής.

Τραπεζαρία: Στη τραπεζαρία οι ένοικοι απολαμβάνουν τρία επαρκή και προσεγμένα κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και ένα συμπληρωματικό (απογευματινό), με σωστή ποιοτική σύνθεση και ειδικό διαιτολόγιο ανάλογο με τις διατροφικές ανάγκες της τρίτης ηλικίας και την κατάσταση της υγείας του κάθε τροφίμου, το οποίο καθορίζεται εβδομαδιαίως από τον ιατρό σε σύμπραξη με τον Διευθυντή.  

Μαγειρείο: Η Μονάδα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο μαγειρείο στο οποίο παρασκευάζονται καθημερινά με μεράκι όλα τα γεύματα των ενοίκων, πάντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους. Στην παρασκευή των γευμάτων χρησιμοποιούνται πάντα αγνά και φρέσκα υλικά.

Ιατρείο: Το ιατρείο στελεχώνεται α) από τον ιατρό, που πραγματοποιεί επισκέψεις από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-10:00, β) από την εικοσιτετράωρη παρουσία και φροντίδα νοσηλευτικού προσωπικού και γ) από το φαρμακείο, όπου φυλάσσονται τόσο τα φάρμακα πρώτης ανάγκης όσο και τα φάρμακα που αφορούν την προσωπική αγωγή κάθε ενοίκου.

Εξοπλισμένο με αναρρωτήριο, επάρκεια φαρμάκων και σύγχρονο εξοπλισμό (φορητός απινιδωτής, οξύμετρο, πιεσόμετρα, συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές, διαφανοσκόποιο, καρδιογράφος, συσκευή αναρρόφησης κ.λπ.) το ιατρείο της Μονάδας μας παρέχει άρτιες υπηρεσίες επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Κοινωνική Υπηρεσία:

Ο χώρος της κοινωνικής υπηρεσίας αποτελεί ένα ψυχαγωγικό, κοινωνικό και δημιουργικό περιβάλλον για τους περιθαλπόμενους. Ομάδες διαφορετικού στόχου απαρτιζόμενες από 10-12 άτομα συντονίζονται από κοινωνικό λειτουργό σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τον σκοπό αυτό.