Εξωτερικοί χώροι  

(κενό)

Από τις εξωτερικούς χώρους της Μονάδας μπορεί κάποιος να θαυμάσει την όμορφη θέα προς τον κόλπο της Παροικίας, καθώς επίσης και το ανθοστόλιστο προαύλιο.

Βεράντες: Οι δύο νότιες μεγάλες σκεπαστές βεράντες του οικοδομήματος χαρίζουν μοναδική θέα στο λιμάνι της Χώρας του νησιού. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών αποτελούν την πιο ευχάριστη επιλογή των γερόντων ενώ ταυτόχρονα φιλοξενούν στιγμές ψυχαγωγίας και κοινωνικότητας.

Κήπος: Οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις της Μονάδας μας κοσμούν μέσα σε μία έκταση εννέα στρεμμάτων με άριστα επιμελημένους προαύλιους χώρους, κήπους, παρτέρια και διαδρόμους περιπάτου που χαρίζουν άνετες και ασφαλής βόλτες στους διαβιούντες γέροντες.

Εκκλησία: Στο προαύλιο χώρο της Μονάδας ξεχωριστή θέση κατέχει η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Αρσένιο, η οποία θυμίζει την μεγάλη ευεργεσία της Ιερά Μονής Μεταμορφώσεως Χριστού Δάσους-Άγιος Αρσένιος που δώρισε το ακίνητο στη Μητρόπολη με σκοπό την ανέγερση του Οίκου Ευγηρίας.

Ναός χτισμένος με πρότυπα βυζαντινής αρχιτεκτονικής (σταυροειδής με τρούλο), λαμπρύνει τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος μας και δίνει την δυνατότητα στους περιθαλπόμενους να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.