Τα νέα του μήνα...  
   Τα νέα του μήνα...

Δ(κενό)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Στα πλαίσια εορτασμού των Χριστουγέννων πλήθος εκδηλώσεων και εορταστικών δράσεων έλαβαν χώρα στον Οίκο Ευγηρίας μας με τους διαβιούντες γέροντες να διασκεδάζουν, να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν με ευχάριστους τρόπους. 

 

Το απόγευμα της 11ης Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα υποδοχής της Μονάδας με τους διαβιούντες γέροντες και αρκετούς επισκέπτες να σιγοτραγουδούν και να απολαμβάνουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη παιδική χορωδία της Μαρουλίας Κοντού. 

      

 

Τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 οι διαβιούντες γέροντες του Οίκου Ευγηρίας απόλαυσαν την 6η ομαδική εξόρμησή τους για το 2015. Προορισμός τους αυτή τη φορά ήταν το όμορφο χωριό του Κώστου. Εκεί στη φιλόξενη ενορία, πρωτίστως ο πατήρ Νικόλαος Ανουσάκης με τη πρεσβυτέρα του, εθελόντριες της ενορίας καθώς και η Πρόεδρος της κοινότητας κα Ειρήνη Ρούσσου είχαν φροντίσει με περισσή αγάπη για την καλύτερη μεταφορά, υποδοχή και φιλοξενία 17 γερόντων του γηροκομείου μας με τους συνοδούς τους. Άφθονο νηστίσιμο φαγητό γεύτηκαν περίπου 40 άτομα, ενώ η ορχήστρα με τους Στέλα Γεώργιο, Αντιπαριώτη Νικήτα και Αντιπαριώτη Δομένικο χάρισαν κέφι και ευθυμία σε όλους τους παρευρισκόμενους. 

    

 

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στα πλαίσια διασύνδεσης της Μονάδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Χριστουγεννιάτικη γιορτή με το Κατηχητικό σχολείο της Μάρπησσας. Οι μελωδικές φωνές των παιδιών μοίρασαν το μήνυμα των Χριστουγέννων, ενώ στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι στόλισαν από κοινού το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

 

Ευχάριστες επισκέψεις αγάπης με κάλαντα και όμορφα εορταστικά συναισθήματα δέχτηκαν ακόμη οι διαβιούντες γέροντες της Μονάδας από παιδιά του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Παροικίας καθώς επίσης και από Κατηχητικό σχολείο Νάουσας το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα το παρόν έδωσε και ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας. 

 

Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης των διαβιούντων γερόντων του Οίκου Ευγηρίας καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών προσανατολιζόταν χρονικά με διάφορες δραστηριότητες και κατασκευές. Μεταξύ άλλων, η Ομάδα κατασκεύασε Χριστουγεννιάτικες κάρτες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την αλληλογραφία της Μονάδας, ενώ η χώρο-χρονική τοποθέτηση και ενεργοποίησή της έγινε και βιωματικά με την παρασκευή παραδοσιακών μελομακάρονων. 

  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Οίκου Ευγηρίας "Παναγία Εκατονταπυλιανή" και η Εθελοντική Ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας οργάνωσαν και πραγματοποίησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μονάδας Απογευματινό Τσάι.

 

Με την παρουσία σεβαστού κλήρου, αρκετών επισκεπτών, συγγενών και οικείων, οι διαβιούντες γέροντες του Οίκου Ευγηρίας απόλαυσαν το απογευματινό τους με διάφορα εδέσματα τα οποία προετοίμασαν και προσέφεραν με περισσή αγάπη μέλη της Εθελοντικής Ομάδας και αρκετοί από τους επισκέπτες.

 

Τους παρευρισκόμενους ψυχαγώγησε με την ευγενική προσφορά του ο κ. Άρης Βιτζηλαίος παίζοντας παραδοσιακή τσαμπούνα, καθώς επίσης και η χορωδία της Μονάδας μας υπό την καθοδήγηση των εθελοντριών Κεφάλα Σοφίας και Αλιπράντη Χριστίνας.

 

  

  

  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Το απόγευμα της 30 Οκτωβρίου 2015 οι διαβιούντες γέροντες απόλαυσαν τον 5ο περίπατό τους για φέτος.

Συγγενείς, εθελοντές και το προσωπικό της Μονάδας φρόντισαν, όπως σε κάθε έξοδο, την ασφαλή μεταφορά 16 (δέκα-έξι) παππούδων και γιαγιάδων. 

 

Προορισμός μας αυτή τη φορά ήταν το Κ.Α.Π.Η. Παροικίας, όπου μετά από ευγενική πρόσκληση, πρόσωπα της διοίκησης αλλά και μέλη του Κ.Α.Π.Η. υποδέχτηκαν και χάρισαν ζεστή φιλοξενία στους διαβιούντες γέροντες της Μονάδας μας.